Skatteregler - Hvordan undgår du dansk skat i udlandet

Har du altid gerne villet til udlandet og arbejde, eller arbejder du allerede i udlandet, så er det værd at undersøge, hvornår du skal betale dansk skat. Det kan være en fordel i flere lande at være tilkoblet et udenlandsk skattesystem. 

Det kan både være grundet oplevelsen eller det økonomiske, at du for en stund flytter dit arbejdsliv til udlandet. Der kan nemlig være økonomiske fordele i at rykke til udlandet og arbejde grundet bl.a. lavere skat. Det er dog afhængigt af, hvor din bopæl er.

Skatteregler

Hvad skal du være opmærksom på?

Praksis skærpes, når det kommer til fritagelsen fra dansk skat. Arbejder du i udlandet skal dit ophold per definition være “arbejdsbetinget”, før du kan blive fritaget fra dansk skat. Herudover SKAL din bopæl være i det pågældende land.

Dog skal din løn fortsat med på den danske årsopgørelse, hvilket ofte overses, når folk drager til udlandet. Der findes dog undtagelser og særregler. Men vær opmærksom på at følgende ting overholdes, for at undgå dansk skat:

  • Udlandsopholdet skal mindst vare 6 måneder
  • Du må højest besøge Danmark 42 dage i denne periode
  • Du må ikke udføre arbejde i Danmark under dine 42 dages besøg

     

Et eksempel herpå er blandet andet, hvis du tager til Norge for at arbejde og udnytte deres lavere skatter og ofte højere lønninger. Her skal du være opmærksom på, at du skal være bortrejst for arbejde i minimum 6 måneder, hvoraf du maksimalt må have tilbragt 42 dage i Danmark indenfor denne periode – uanset antallet af gange du rejser hjem for besøg.

Er du i tvivl om dine skatteregler, eller hvordan du opgør dette i din årsopgørelse, er du altid velkommen til at tage fat i os hos Woiremose & Partner.

Læs også: Tre vigtige ting om skatterabatten til dig som boligejer