Statsautoriseret revisor løn

Statsautoriseret revisor løn - Få indblik i din indkomst

Er du lige blevet færdiguddannet statsautoriseret revisor, og er du nysgerrig på, hvad du kan forvente i løn af din kommende arbejdsplads, så er du havnet det rette sted. Vi giver dig nemlig indblik i hvilken løn du kan forvente, som statsautoriseret revisor. 

Først og fremmest er det vigtigt at nævne at statsautoriserede revisorer har en længere uddannelse, og at det er en beskyttet titel. De er netop de eneste revisorer, der må revidere børsnoterede selskaber, statslige aktieselskaber og finansielle virksomheder. Disse arbejdsopgaver medfører typisk også en højere løn, end revisorer, som eksempelvis ikke har denne beskyttede titel. 

Hvad ligger en statsautoriseret revisor løn på?

Da revisorer i Danmark selv kan bestemme deres timepris, varierer lønnen naturligt. Dog vil en statsautoriseret revisor løn typisk ligge på mellem 60.600 – 77.994 kr. Om måneden.

Prisniveauet ligger i gennemsnit omkring 600 til 900 kr. i timen for en registreret revisor. Hvorimod en statsautoriserede revisor typisk koster mellem 1.200 og 1.800 kr. i timen. 

Det er naturligvis forskelligt, hvad man tjener. Rollen, erfaringen og stillingen har stor betydning for lønnen, derfor vil en statsautoriseret revisor løn også være noget højere end en registreret revisor løn vil være. Få herunder et overblik.

Stilling: Opgaver: Løn (brutto):
Revisions- og regnskabscontroller Organisation og administration af regnskabssystemer for enkeltpersoner eller virksomheder Fra 39.000 kr.
Statsautoriseret revisor Revision af regnskaber for børsnoterede selskaber, statslige aktieselskaber og finansielle virksomheder, økonomisk og erhvervsmæssig rådgivning, udarbejdelse af årsregnskaber og budgetter. Fra 39.000 kr.
Ikke-autoriseret revisor Kontrollering og revision af regnskaber, rådgivning om moms og skat, bogføring, mm. Fra 38.000 kr.
Revision Assistant Bogføring, rådgivning om skat, moms og afgifter, samt revision af årsregnskaber. Fra 26.000 kr.

Hvor lang tid tager det at blive statsautoriseret revisor?

For at blive statsautoriseret revisor kræver det uddannelsen cand.merc.aud, hvor du efterfølgende skal ud i erhvervslivet og opnå praktisk erfaring. Denne praktiske erfaring skal forgå på et godkendt revisionskontor over en 1-3 årig periode.

Derefter har du mulighed for at tage Erhvervsstyrelsens revisoreksamen, hvor du skal op i 3 skriftlige prøver og en enkelt mundtlig. Når du har bestået disse eksaminer, så er du uddannet statsautoriseret revisor.

Står du og har brug for hjælp til bogføring eller årsregnskaber? Så hjælper vi gerne til med dette. Derudover har vi også en række kundeværktøjer, som du kvit og frit kan benytte dig af. 

revisor København

Hvad er forskellen på en registreret revisor og en statsautoriseret revisor?

Som så mange andre, tænker du måske, at en revisor er en revisor. Men der er forskellige former for revisorer i branchen – deres egenskaber og tilladelser til at arbejde med diverse arbejdsopgaver er forskellig. 

Selve titlen revisor er ikke en beskyttet titlen, og alle kan derfor kaldes sig for revisor. 

Registreret: 

Som registreret revisor har du en beskyttet titel, lige såvel som en revisor, der er statsautoriseret. Dog er fremgangsmåden for at opnå den beskyttede titel lidt anderledes. 

Det er ikke et krav, at du har en cand.merc.aud, for at blive registreret revisor. 

Du har nemlig mulighed for at indstilles til en kvalifikationseksamen, hvis du har en HA-uddannelse, en HD eller en kandidat i økonomi. Hvis du så består Erhvervsstyrelsens kvalifikationseksamen, så er du hermed registreret revisor. 

Statsautoriseret: 

Som statsautoriseret revisor, er du blandt de højest uddannede, hvilket også betyder at du må udføre arbejdsopgaver, som ikke alle er godkendt til i branchen. Dette betyder også at en statsautoriseret revisor løn ligger væsentlig højere end en revisor, som ikke har denne titel på sig. 

Statsautoriserede revisorer vil typisk være medlem af foreningen FSR, som er for statsautoriserede, eller revisorforeningen FDR, som er for både ikke-godkendte og godkendte revisorer. 

Står du og har brug for en statsautoriseret revisor, så kan vi hjælpe dig, hvis booker et møde eller kontakter os på tlf. +45 38 32 05 05 eller mail woiremose@woiremose.dk

Se mere om hvad vi kan her eller læs om fx revisor i København her på siden.

Hvad afgør en statsautoriseret revisor løn?

Som nævnt, så varierer lønnen, alt efter, om man tager et højere eller lavere beløb for sin ekspertise, som revisor. Dette betyder da også, at en statsautoriseret revisor løn kan variere i alt fra 39.000 kr om måneden op til omkring 78.000 kr.

Derudover varierer lønnen også, alt efter, om man arbejder inden for det offentlige eller for en privat virksomhed. De private virksomheder betaler typisk mere i statsautoriseret revisor løn, end det offentlige gør.

Er du nysgerrig på, hvad koster en revisor, kan du læse mere om dette lige her. Kunne du selv tænke dig at blive revisor, kan du med fordel læse mere om uddannelsen hos UG.

FAQ

Hvad er en statsautoriseret revisor? 

Som statsautoriseret revisor har du en beskyttet titel, og du må med denne titel revidere børsnoterede selskaber, statslige aktieselskaber og finansielle virksomheder. 

Hvad ligger en statsautoriseret revisor løn på? 

Dette afhænger af flere faktorer. Som statsautoriseret ligger lønnen mellem 39.032 og 42.897 kr. Om måneden, alt afhængig af, om det er hos det offentlige eller privat. 

Hvor lang tid tager det at blive statsautoriseret revisor? 

Det kræver en cand.merc.aud, som tager 5 år, og derefter skal du have praktisk erfaring i 1-3 år. Så alt i alt tager det mellem 6-8 år at blive statsautoriseret. 

Hvad koster det at benytte sig af en statsautoriseret revisor, fremfor blot en revisor? 

En statsautoriseret koster typisk mellem 1.200 og 1.800 kr. i timen, hvor en revisor koster 600 til 900 kr. I timen. 

Skal vi hjælpe dig og din virksomhed?

Hvis du har nogle spørgsmål kan du altid kigge forbi vores kontor i København K eller kontakte os på mail eller telefon.